Groepsvakantie in eigen land voor mensen met dementie en hun naasten

De ZorgSpecialist organiseert sinds enkele jaren groepsreizen voor mensen met dementie en hun naasten in binnen en buitenland.
Na het succes van 2016 wordt er van 1 tot 8 september weer een mooie reis georganiseerd naar Ommen. 

Bij mensen met geheugenproblemen en met beginnende dementie kan  er veel onzekerheid bestaan. Van onbezorgd op vakantie gaan is geen sprake meer, sterker nog, de vakantie schiet er helaas bij in . Voor deze groep mensen organiseert de ZorgSpecialist verzorgde groepsreizen. Esther Vink, directeur van de ZorgSpecialist: “Vorig jaar zijn er groepsreizen in binnen- en buitenland georganiseerd.. Dat was zo’n succes, de deelnemers waren zo enthousiast, dat we besloten hebben om met regelmaat een groepsreis te organiseren. 

De ZorgSpecialist levert zorg en casemanagement aan mensen met dementie en heeft daarvoor veel ervaring in huis. Juist die specialisatie maakt een groepsreis met mensen met dementie goed mogelijk. “Iemand met dementie kan in een vreemde omgeving snel in de war raken. Het is de kunst, maar ook een hele uitdaging, om iemand met de juiste benadering weer op zijn/haar gemak te stellen”. Aldus Dorien, een van de casemanagers dementie van de ZorgSpecialist. 

De reis is gepland van 1 tot 8 september.  De groep gaat verblijven in ‘de Schaapskooi’, een ruime villa met een typische Sallandse sfeer, die aangepast is aan mensen die moeilijk ter been zijn. Het verblijf is all-inclusive. Dat betekent dat vervoer, alle maaltijden en drankjes inbegrepen zijn. Het gevarieerde Sallandse landschap, het historische Ommen, de bosrijke natuur en de verschillende culturele mogelijkheden staan garant voor uiteenlopende activiteiten. Dagelijks kunnen de deelnemers en hun partners ervoor kiezen om daaraan deel te nemen. Niets is verplicht. Ook is het voor de mantelzorger mogelijk om alleen, zonder de groep, op stap te gaan.

Bij de ZorgSpecialist staan kleinschaligheid en persoonlijke benadering voorop. Daarom zal de groep uit maximaal 13 personen bestaan. Dorien: “Hoe meer zielen hoe meer vreugd gaat niet altijd op. In een kleine groep leren mensen elkaar sneller kennen en zijn zij eerder op hun gemak. Ook krijgt iedereen dan voldoende aandacht”. De deskundige begeleiding is in handen van casemanager dementie Dorien, een verpleegkundige van de ZorgSpecialist en een vrijwilliger. 

‘Ontdekken en ontspannen in Ommen’, dat is het thema van deze nieuwe reis van de ZorgSpecialist. Heeft u ook belangstelling? Neem dan contact op met Esther. Mail naar esther@dezorgspecialist.nl, of bel 06-46630957.