Groepsvakantie in eigen land voor mensen met dementie en hun naasten

Ontdekken en Ontspannen  in Ommen van 1 - 8 april 2019. 

Bij geheugenproblemen of dementie kan er veel onzekerheid bestaan. Onbezorgd op vakantie gaan schiet er vaak als eerste bij in. Ervaart u dit ook als een gemis en wilt u, al dan niet samen met uw naaste(n), genieten van natuur, cultuur, lekker eten en goed gezelschap? De ZorgSpecialist organiseert van 1 - 8 april 2019 een verzorgde groepsreis voor mensen met dementie en hun naasten naar Ommen in Overijssel. 

Verzorgd verblijf in de Schaapskooi in Ommen

We verblijven in ‘de Schaapskooi’, een villa met een typische Sallandse sfeer, die gelegen is op de Imminkhoeve, waar meerdere accommodaties onderdeel van uitmaken. Onze groep bestaat uit maximaal 13 deelnemers - mensen met dementie en hun naasten. Deskundige begeleiding wordt geboden door onze casemanager dementie, verpleegkundige en een vrijwilliger.

Naast een ruime entree, een eigen lift en een huiselijke woonkamer met open keuken, heeft de Schaapskooi een deels overdekt terras op het zuiden dat geheel is af te sluiten.  Er zijn zowel één als tweepersoonskamers, allen voorzien van hoog/laagbedden en  met aangepast sanitair.

Activiteiten in en om Ommen

Ommen is een gemoedelijk, historisch stadje. Het gevarieerde landschap, de bosrijke natuur en de verschillende culturele mogelijkheden staan garant voor uiteenlopende activiteiten. Dagelijks kunt u ervoor kiezen om deel te nemen aan activiteiten; ook is het mogelijk dat u als mantelzorger op stap gaat terwijl uw naaste iets anders onderneemt of juist een dagje bij de villa blijft.
                                       

Medische zorg

Voorafgaand aan uw reis nemen we met u bijzonderheden, bijvoorbeeld m.b.t. medicatie, met u door. 

Kosten

Het verblijf is all-inclusive. Dit betekent dat vervoer, alle maaltijden en drankjes zijn inbegrepen. Excursies waarvoor een toegangsprijs gevraagd wordt, betaalt u zelf. Neem voor een specificatie van de kosten contact op met Dorien Aalberts. Bel 06-21409599 of mail naar dorien@dezorgspecialist.nl


Inschrijven en vervolg

U kunt  via het inschrijfformulier uw deelname bevestigen en u daarmee verzekeren van een onvergetelijke week. Na uw inschrijving neemt casemanager Dorien Aalberts contact met u op voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek is er alle tijd en aandacht om uw persoonlijke omstandigheden en wensen te bespreken. Twee weken voor vertrek ontvangt u informatie onder meer over vertrek en het programma.

Heeft u behoefte aan aanvullende informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Vul hier het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact opnemen